Rock

La música rock, (o rock and roll, segons alguns) és un estil musical que evolucionà a partir del blues. El nom rock avui dia s’aplica a molts altres estils, en particular quan un grup de música porta una o més guitarres elèctriques, una bateria, solistes vocals i, molt freqüentment, un baix elèctric. El rock és un dels estils musicals claus del segle XX i s’ha dividit en múltiples gèneres i subestils, resumits per ordre cronològic (es consideren tant els gèneres de rock com els seus derivats)

La música rock o només rock és un gènere musical contemporani encaminat a englobar cadascun dels diversos gèneres musicals derivats del rock and roll. Sol interpretar-se, entre altres molts instruments que ocasionalment s’addicionen, amb guitarra elèctrica, bateria i baix elèctric. Molts estils de música rock també empren instruments de teclat com l’orgue, el piano o els sintetitzadors. La música rock normalment té un fort contratemps, i sovint se centra en la guitarra, tant elèctrica com acústica.

Ara posarem els tres millors grups de rock segons la nostre opinió. Si penseu que hi ha un altre millor, poseu-ho als comentaris!

AC/DC:

AC/DC és un grup australià de rock dur que va sorgir l’any 1973, creat pels germans d’origen escocès Malcolm i Angus Young. El nom del grup fou idea de la germana de Malcolm i Angus que va veure’l escrit en un maquina de cosir, l’acrònim «AC/DC» significa «Alternating Current/Direct Current». Després d’algunes variacions AC/DC va quedar format per Angus i Malcolm a les guitarres, Mark Evans al baix, Phil Rudd a la bateria i Bon Scott de vocalista, que en morir el 1980 va ser substituït per Brian Johnson, el cual actualment retirat i ocupant el seu lloc Axl Rose.

Queen:

Queen és un grup de rock britànic format el 1970 format pel cantant Freddie Mercury, el guitarrista Brian May, el baixista John Deacon i el bateria Roger Taylor. És un dels principals grups de música del segle xx i considerat un dels millors de la història, sent alhora un dels majors influents de la música actual, en especial Rock Dur i el Heavy Metal.

El grup, que va néixer després de la separació del grup Smile del qual Brian May i Roger Taylor en formaven part, va patir la baixa de dos dels seus integrants (Freddy Mercury, mort el 1991, i John Deacon, retirat des de 1997). No obstant això, actualment la banda continua en actiu amb dos dels seus membre originals (Brian May i Roger Taylor), i amb la incorporació del cantant Paul Rodgers fins al 2009 i de Adam Lambert des del 2011 fins a l’actualitat.

The Rolling Stones:

The Rolling Stones és un grup anglès de música rock. La traducció literal de Rolling Stones sería «còdols o pedres de riu» però significa bales perdudes o rodamons. El nom prové d’una cançó de Muddy Waters. Brian Jones, membre original de la banda, volia publicar un anunci a la revista Musical Express per anunciar el grup. Quan li van demanar el nom, va dir «Rolling Stones» perque era la portada del disc de Muddy Watters amb la cançó «Rollin’ Stone»[1] que tenia en aquells moments a la vista. Mick Jagger i Keith Richards ho expliquen en aquest vídeo dels seus orígens compartint un pis amb Brian Jones al barri de Edith Grove a Londres.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *