RAP

Que es?

El rap és una forma musical que incorpora «rima, parla rítmica i argot», que s’interpreta o es canta en una varietat de formes, generalment sobre un backbeat o acompanyament musical. Els components de el rap inclouen «contingut» (el que es diu), «flow» (ritme, rima) i «lliurament» (cadència, to). El rap difereix de la poesia en què el rap generalment s’interpreta sobre una pista instrumental. El rap sovint s’associa amb la població, i és un ingredient principal de la música hip-hop, però els orígens de l’fenomen són anteriors a la cultura hip-hop. El precursor més d’hora de el rap modern és la tradició griot de l’oest d’Àfrica, en la qual «historiadors orals», o «cantants de lloança», diseminarían tradicions orals i genealogies, o usarien els seus formidables tècniques retòriques per xafardejar o «elogiar o criticar individus «.

  • GRUPOS:

ESTATS UNITS:

Wu-Tang Clan és un grup de rap originari de Staten Island, Nova York, Estats Units.

El grup està format per nou MC’S (després de la mort d’Ol ‘Dirty Bastard el 2004, Cappadonna va ingressar oficialment a el grup). Tots els seus membres han llançat àlbums solistes, i el grup ha produït diferents grups i solistes. Aquest era el pla des del principi de el grup: convertir-se en un imperi i prendre la comunitat hip-hop amb la saturació de bons artistes.

L’estil de el grup ha evolucionat amb el pas el temps i els projectes solistes dels membres han diferit en so i contingut, però el grup és generalment conegut per la duresa, beats surrealistes i lletres agressives carregades de metàfores, referències a la vida al Staten Island o la lluita de l’viure del carrer, la «Streetlife» de Nova York i insinuacions a l’folkclore xinès ia pel·lícules d’arts marcials.

ESPANYA:

Violadors el Vers és un grup de rap espanyol els membres són: Kase.O, Líric, SHO-HAI i R de Rumba, tots ells nascuts a Saragossa.

Són considerats un referent en el rap espanyol, i un dels millors grups de rap de parla hispana de la història. Els seus discos Genis (1999) i Viure per explicar-ho (2006) apareixen sempre en les llistes de millors discos de rap espanyol.

Violadors el Vers guanyar el disc d’or per Viure per explicar-ho (2006), i juntament amb SFDK són els únics grups de rap espanyol que fins a la data han aconseguit guanyar un disc d’or.

FRANÇA:

Màfia K’1 Fry és un col·lectiu de rapers francesos provinent de Val-de-Marne i de l’eix Orly-Choisy-Vitry-Joinville.

Discografía