PUNK

QUE ES?

El punk, també anomenat punk rock, és un gènere musical que va emergir a mitjans dels anys 1970. Aquest gènere es caracteritza en la indústria musical per la seva actitud independent i contracultural. En els seus inicis, el punk era una música d’estructura de composició minimalista, molt simple i crua, de vegades descurada: un tipus de rock senzill, amb melodies agressives de durades curtes, sons de guitarres amplificades poc controlats i sorollosos carregats de molta distorsió, pocs arranjaments i instruments i, en general, de compassos i tempos ràpids.

BANDAS

A ESPANYA: ESKORBUTO:

Eskorbuto va ser un grup espanyol de punk originari de Santurce. Van sorgir el 1980 i han estat una de les bandes més influents en el panorama de l’punk en espanyol. Posteriorment a la seva fundació, i coincidint amb el fenomen contemporani de l’anomenat rock radical basc, van ser inclosos en aquest gènere. Posteriors declaracions públiques de el grup van mostrar el rebuig a aquesta classificació, reivindicant la independència musical i la personalitat de la formació.

Álbumes de estudio
Zona Especial Norte. Editado por Spansuls Records en 1984, disco compartido (álbum split) con RIP. Reeditado por Munster Records en 2009 (Álbum+CD), incluyendo dos descartes.
Eskizofrenia. Editado por Twins Producciones en 1985.
Anti todo. Editado por Discos Suicidas en 1986.
Ya no quedan más cojones, Eskorbuto a las elecciones. Editado por Discos Suicidas en 1986, en formato casete. Reeditado posteriormente incluyendo los temas de Zona Especial Norte.
Los demenciales chicos acelerados. Editado por Discos Suicidas en 1987 y por Twins en 1988. Doble álbum.
Las más macabras de las vidas. Editado por Buto Escor en 1988.
Demasiados enemigos. Editado por Matraka en 1991.
Aki No Keda Ni Dios. Editado por Basati Diskak en 1994.
Kalaña. Editado por Discos Suicidas en 1996.
Dekadencia. Editado por Surco en 1998.A ESTATS UNITS: BAD RELIGION

Bad Religion és una banda nord-americana de punk rock fundada el 1980 al sud de Califòrnia per Greg Graffin (veu), Jay Bentley (baix), Jay Ziskrout (bateria) i Brett Gurewitz (guitarra), a la qual se li adjudica haver guiat el ressorgiment de l’punk rock al mainstream, així com haver influenciat al llarg de la seva trajectòria a un gran nombre de músics de l’punk i de el rock.La banda ha comptat amb diferents alineacions al llarg dels seus anys d’existència, sent Graffin l’únic membre que ha estat constant; no obstant això, la banda compta al segle XXI amb tres dels seus membres originals: Greg Graffin, Brett Gurewitz i Jay Bentley. Són coneguts particularment pel seu sofisticat ús de l’estil, metàfora, vocabulari, ús d’icones i harmonies vocals (els anomenats per la banda com oozin ‘aahs); això últim consagrant com pioners de l’naixent hardcore melòdic. Les seves lletres solen ser reflexives al voltant de sentiments personals, ideologies de vida i responsabilitat social.


IRLANDA

The Boomtown Rats és una banda irlandesa de rock / new wave que va recollir una sèrie d’èxits a Irlanda i al Regne Unit entre els anys 1977 i 1985. El grup està liderat pel vocalistaBob Geldof Els altres membres de la formació original eren Garry Roberts (guitarra principal), Johnnie Fingers (teclat), Pete Briquette (baix), Gerry Cott (guitarra) i Simon Crowe (bateria). The Boomtown Rats es van separar el 1986, però van tornar a reunir-se en 2013, sense Johnnie Fingers ni Gerry Cott.

Álbums de estudi